Kennel Trold / Vores visioner
 

Vores visioner

 
Vores visioner.

Da Schæferhunden blev udviklet i Tyskland i slutningen af 1800-tallet, valgte man stamhunde, som besad de bedste hyrde- og vagthundeevner. Hunden skulle være modig nok til at forsvare fåreflokken, stærk og udholdende til at kunne arbejde en hel dag med at vogte og flytte fårene, og den skulle have evner og lyst til at lære hyrdning og til arbejde sammen med fåreflokkens hyrde.

Den første Schæferhund blev registreret og stambogsført i 1899 i ”Verein für Deutche Schäferhunde”, den tyske Schæferhundeklub, som oprettedes i 1899.

Schæferhunden er således skabt til at lære og til at arbejde sammen med sin fører, og derfor er det i vores øjne den vigtigste opgave for os som opdrættere af Schæferhunde:

At sikre, at de hunde, der inddrages i avlen besidder de drifter og evner, som Schæferhunden er skabt til at have og til at bruge!

Vore tæver skal kunne bestå prøver indenfor IPO-programmet, som der trænes efter i Schæferhundeklubben, eller indenfor andre brugshundeprogrammer; og de skal kunne avlskåres i Schæferhundeklubben.

De skal være fysisk og mentalt sunde med en Schæferhunds naturlige selvsikkerhed og venlighed, så de kan præge deres hvalpe til at have samme selvsikkerhed og tillid til mennesker fra allerførste dag.

Vores hvalpe skal ligeledes besidde de drifter, som er en Schæferhunds, så de møder verden med overskud og lyst til at udforske den. De skal have evner og lyst til at lære, så både almindelig opdragelse og træning af hvalpen bliver en naturlig ting for den.

Hvalpene skal kunne uddannes i brugsprøveprogrammerne og være robuste, både fysisk og psykisk, så de udfordringer disse programmer byder en hund netop bliver udfordringer og ikke uoverkommelige opgaver.

Vi opdrætter kun hvalpe, som vi gerne tager tilbage, hvis ikke den og hundeføreren fungerer sammen.

Vores vision er således, at opdrætte Schæferhunde, som er i stand til at leve op til vores og sin førers forventninger til en brugshund – og måske udfordre dig som hundefører så I begge udnytter jeres potentiale fuldt ud…
 
 
Merete Frank Christensen og Gorm Christensen | Flinterupvej 29, 4180 Sorø  | Tlf.: 24 22 07 45 | mlf@post.tele.dk